Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že nápad pana prezidenta, aby starostou byl kandidát vítězné strany, který dostal nejvíce preferenčních hlasů, je velmi zajímavý a dá se už v příštích volbách použít. Možná by odpadly hádky a čachry, ktrá se v mnoha obcích permanentně provozují a zvolení by se mohli víc věnovat skutečné práci pro obec a její občany.

0 0
možnosti

Podporuji primou volbu do VSECH ridicich organu republiky. Tedy i do mest. Pri dobre organizaci, mnoho problemu se tim odstrani. Ten nejhlavnejsi? Moznost odvolat NESCHOPNE a mafianske zastupitele.

4 0
možnosti
Foto

Obávám se, že máte falešnou představu o roli starosty. Doporučuji prostudovat Zákon o obcích a Příručku zastupitele.

Naopak současný systém umožňuje, že se do starostovské sesle dostane člen vítězné strany nebo koalice, který pak podporuje jejich návrhy.

Máme s tím neblahou zkušenost v Turnově.

Naopak, přímá volba umožní, aby se na toto místo dostal člověk, kterého bude veřejnost respektovat. U nás zatím žádný z posledních tří by v přímé volbě neuspěl.

Ideální by byl nečlen žádné strany, aby byl skutečně nezávislý.

Mluvím z vlastní zkušenosti za 12 let práce v komunální politice.

2 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím!! V Semilech si Farský zprivatizoval i městského architekta a město přivedl na hunt. Bejt přímá volba šel by tenhle pošuk do kytek http://www.facebook.com/notes/nov%C3%A1-realita-v-semilech/farsk%C3%A9ho-zelen%C3%A9-srdce-semil-aneb-jak-se-ned%C4%9Bl%C3%A1-architektura/1440096722702543/

3 0
možnosti

Farský si mohl zprivatizovat co chtěl, rozhodující je, že každý záměr musí schválit rada nebo zastupitelstvo; nerozhoduje starosta (ten má sílu pouze svého hlasu), ale zvolená samospráva.

2 0
možnosti

Na Slovensku tá priama voľba starostov, krajských šéfov i prezidenta funguje už veľa rokov. A tak neviem, prečo sa jej bojíte.

To fakt musíte každú novinku - i túto v prospech priamej demokracie -najskôr obkecať, dehonestovať a mať pritom dojem, že ste svetoví?

5 0
možnosti

Zasloužená karma. :-)R^

1 1
možnosti

Přímou volbu starostů považuji za kravinu. Přímo zvolený starosta, který by nepatřil k vítězné většině může udělat jediné dvě věci. Buď se funkce vzdát nebo se jít oběsit.

4 4
možnosti

Pane Slavicku, jsem s vami. Jak si mohou dovolit takove napady. Dnes se tak dobre krade a oni by chteli nam to zatrhnou. Gauneri!!!

1 0
možnosti

R^ Bureš hledá lokaje mezi představiteli krajů a obcí, to je hlavní motor této snahy

1 1
možnosti
Foto

Už je tam má, protože ANO je skoro v každé obci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 927x
Jsem podnikatel a politik.

Od roku 2009 spoluvlastním francouzskou cukrárnu Saint Tropez v centru Prahy. 

Působím také v mediální společnosti Radiohouse.

Od roku 2015 jsem krajským předsedou TOP 09 v Karlovarském kraji.

Seznam rubrik