Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vláda nešetří na horší časy, podnikatelé jedou na hraně a když by měli zaplatit více, tak zkrachují, odboráři nevidí souvislosti,... vytrženo z kontextu reálného života to jsou nic neříkající výkřiky, které mohou i nemusí být pravdivé. Fakt je, že státní moloch válcuje produktivní soukromou sféru (odebíráním potenciálních zaměstnanců, až 70%tním zdaněním výdělku, nařizováním mzdových mantinelů,..). Podnikatelé také ne všichni jedou čistě a ne na hraně. Je tu řada zahraničních firem, které odsávají zisky do zahraničí a řada českých podnikatelů, kteří se místo o rozvoj firmy starají, kde a jakou dotaci dostat. A ti se tady špatně nemají.

Sci-fi řešením by bylo volební právo jen pro ty, kteří od státu nepobírají žádné peníze. Vždyť volby, kdy volím toho, kdo mi slíbí víc peněz (důchodci, policisté, vojáci, pobírači dávek, státní úředníci,...) je nejgigantičtější střet zájmů, jaký si lze přestavit. Ale bohužel je to o těch kaprech, co si nevypustí rybník.

2 0
možnosti

Ještě jste zapomněl na školství a zdravotnictví. Kdybyste to všechno sečetl, tak by se podle vašeho sci-fi řešení voličská základna smrskla na třetinu. Kde berete jistotu, že všichni ti, kteří pobírají od státu peníze, volí stejně? 8-o

0 0
možnosti

Nemá smysl pocitově a ideologicky třeštit - Jsme na tom dobře a špatně zároveň:

1) U zemí V4 ČR hraje prim - K Západu zaostávali - trend se nezměnil, vlak ujíždí

2) Ze 140 zemí, je ČR Zdaněním práce na 134. místě ! (popisuje autor) ...

3) V systému daní a dotací na konkurenci ČR je celosvětově až na 124 pozici ...

4) Břemena Instituce, administrativní zátěže a pružnost vlády reagovat na impulsy ...

5) Není čas opíjet se růstem, když kvalita růstu pokulhává - stagnujeme ! ... :-)

Zdoj: https://ekonomika.idnes.cz/srovnani-ekonomika-cesko-wef-konkurenceschpnost-f7o-/eko-zahranicni.aspx?c=A181017_100452_eko-zahranicni_fih

0 0
možnosti

Ke zdanění práce - když máte mzdu cca 1000 Eur a zdravotnictví na evropské úrovni a důchody cca 500 Eur (od r.2019), tak je zdanění vysoké. Když budete mít mzdu 3000, tak bude nižší. Techniku, léky máte za západní ceny.

0 0
možnosti
Foto

Naše ekonomika je pořád ještě silně závislá na okolí a od ́89 se neudělalo vůbec nic podstatného pro to, aby se nastartoval jiný vývoj.

Vlády před volbami populisticky rozdávají a zbytečně vyhazují peníze.

2 1
možnosti

Autor blogu je absolutně mimo a je zcela zřejmé jak propaganda zdevastovala logické myšlení lidí v této zemi - nevážený pane - v Německu je průměrná mzda cca 3x vyšší než v ČR a představte to - existují tam fabriky - nestěhují se na východ - prostě majitelé si váží svých zaměstnanců - jako příklad použijme chudáka miliardáře, který je tady zrovna premiérem - to je takový chudinka, že svým zaměstnancům platí 16 hrubýchRv

0 2
možnosti
Foto

Tak mi připadá, že mimo jste vy sám. Jak můžete srovnávat průměrnou mzdu bez ostatních souvislostí? To je naprosto nesmyslné.

2 1
možnosti

Ano, nezdimejme firmy.

Jejich majitele by zu pak nemeli na auta jako Bentley, Ferrari, Maserati ci Bugatti a museli by se spokojit s podradnymi Mercedesy ci BMW jako sefove nemeckych ci jinych zapadoevropskych firem.

2 1
možnosti

A) Kolik tak odhadujete, že má majitelů firem v česku ty luxusní auta

B) můžete jednoduchým výpočtem na nějakém konkrétním alespoň středním podniku ukázat, o kolik připravil majitel zaměstnance nákupem luxusního auta místo "běžného "?

Děkuji

3 1
možnosti

P53e12t51r 82D83v61o86ř45á33k

19. 10. 2018 13:56

Vám se nelíbí princip poptávky a nabídky, hospodářské soutěže? Váš problém je ten, že umíte uvažovat jen ve velmi malém kontextu. Stěhovat už není moc kam (navíc není jednoduché řidit kvalitní výrobu na vzdálenost tisíců km v méně rozvinuté zemi) a není to tak výhodné. Nedostatek pracovníků je jen důsledek přístupu firem 20 let nazpět, kdy měly pocit, že zástupy uchazečů o práci budou nekonečné. Jenže v 90. letech se propadla porodnost na 50 % vzhledem silným ročníkům. A tak se stalo, že každý rok se nenarodilo min. 40 tis. dětí. Vzhledem k tomu, že naše populace bude stárnout, bude třeba přečkat nepříznivý poměr důchodců k pracujícím. Snížením odvodů jen vyrobíte díru v rozpočtu. Nevím, jestli jste si všiml, ale ceny bydlení dost rostou, a zaměstnanec bydlení musí zaplatit. Takže se nemůžete divit tlaku na zvyšování mezd. Investice do výzkumu je dobrá věc, jenom nesmí skončit u budování vědeckotechnických parků, které je pak problém smysluplně obsadit.

1 1
možnosti

S estébákem jste se nejspíš v životě nepotkal - ten by vás zkrotil raz dva. Tuto vládu řídí člověk, kterému jsou vaše, potažmo naše vzlety a pády naprosto lhostejné, on si hlídá raketovou prosperitu svých podniků a pokud vy a my padneme na hubu, jemu bude i nadále hej

4 0
možnosti

To jsou žvásty Topkaře

2 1
možnosti
Foto

To je opravdu hodnotný a podložený argument.

2 1
možnosti

Vy jste mě rozesmál.

Vláda by neměla snižovat odvody. Vláda by jednoduše měla minimalizovat byrokracii, zlepšit justici a zlepšit strukturu a napojení na podniky u vzdělání. Zlepšení korupce by pomohlo obrovsky, ale buďme realističtí.

A v takto zlepšeném prostředí by rádi podnikaly podniky, které si mohou dovolit vyšší investice.

4 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 927x
Jsem podnikatel a politik.

Od roku 2009 spoluvlastním francouzskou cukrárnu Saint Tropez v centru Prahy. 

Působím také v mediální společnosti Radiohouse.

Od roku 2015 jsem krajským předsedou TOP 09 v Karlovarském kraji.

Seznam rubrik