Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Letos poprve za 14 let co pracuji a PLATIM zdravotni a socialni pojisteni jsem byl nucen zustat doma s vysoce infekcni chorobou. Povazuji za neskutecnou drzost tohoto statu, ze jsem byl diky zakonu okraden o 3 dny platby nemocenske a nasledne tak muset resit jak tuto ztratu eliminovat. Nikdy jsem nebyl jediny den na podpore a ty 3 dny jsem si za dobu placeni pojisteni zaplatil 1000x a stejne dostanu 0,- diky zlodejum typu Topolanka, ktery ma jeste tu drzost se timto honosit!

3 0
možnosti

p. Kroupa pěkně obhajujete svých 4.5% na ZP. co těch 9% od zaměstnavatele? Podobně Vašich 6.5% na SP, zlý zaměstnavatel dává na Váš důchod 25%. To je ta mega zátěž, navíc ani neuznaná jako daně! Sám píšete, že jste dříve nechořel - solidárně jste připíval těm nemocným. Oni taky neměli 3 dny - takto zase podporovali ty další. Nic drzého na tom nevidím - jistě člověka to dožere. Nicméně čemusi a někomu jste pomáhal - To skončilo ... :-)

1 1
možnosti

Karenční dobu jako opatření proti zneužívání bych chápal pro případy, kdy jde skutečně jen o tři dny trvání nemocenské. Nikdo mi však nevysvětlil, jaký způsobem člověk zneužívá nemocenskou, když si zlomí nohu a je třeba měsíc práce neschopný. Proč i on nemá zaplacené ty první tři dny? Jaký je k tomu důvod?

1 0
možnosti

P52a28v64e42l 21V42é54b79r

5. 11. 2018 11:32

No, a jak byste tyto případy ošetřil zákonem?

0 0
možnosti

Všechny názory jsou správné, jak uvádím - pohledů je mnoho. Čísla pak hovoří sama, věk dožití roste a samo zdravotnictví svou úroveň pořád má. Moje praxe Službyvedoucího říká = že součet dnů absence u 250 řidičů je v objemu dovolených MENŠÍ - než-li ten zákonný zbytek! Neuvěřitelná čísla, podpořená svobodnou volbou lékaře v nepřetržitém provozu, (tam klouz volno nelze uplatnit). Průměr ukazuje, že řidič pracuje asi 10-11 měsíců v roce! Jeho mentalita je ovlivněna "Zadarmem". Nemocenské pojištění propadlo do deficitu o o 200 mil. Kč, 2018 - v době růstu! Do jenom dokládá zdání nevyčerpatelnosti! Žel, nemocenská se stala dalším benefitem - Obrana vůči nepoctivcům neexistuje! Proto považuji současné "Holé ruce bez jakékoliv obrany" - Za rys populismu. (Nedotýkám se skutečně nemocných - Naopak, opatření jde proti jejich zájmům !) ... :-)

1 0
možnosti

P37e16t80r 84D40r46a75p79a51l

5. 11. 2018 11:14

četl jsem několikrát...nepochopil. vy nějak poměřujete dovolené a nemocenskou?

0 0
možnosti

Všechny názory jsou správné - Nicméně zrušení 3 dnů považuji za neštěstí. Identicky stejné jako u 30 Kč poplatků. Mizí poslední regulativní opatření a za ním je už jenom díra populismu. Nemocenský systém je letos POPRVÉ v deficitu + tlak na proplácení + zima před námi. Zcela mizí argumenty např - Že ono neproplácení je solidárním příspěvkem s těmi skutečně vážně němocnými. Že nikdy, ve zdravotnictví nebude dostatek prostředků, čili nějaká spoluúčast je vhodná - byla. Stále je posilován názor, že za moje zdraví je odpovědná vláda a pokud ochořím, tak se mi zadarmo musí dostat 100% špičkové péče! Věc je citlivá, jistě, ČSSD honí své předpropastní body - Babiš dohodu dodržel. Říkám, že to líbivé opatření skutečný stav - zdrav poéče - pouze zhorší. Tak jo, bude to lepší ... :-)

0 0
možnosti

Pane Buček můžete mi vysvětlit proč to v Německu může normálně fungovat a Vy , český podnikatel, jste z toho jste na mrtvici?

2 0
možnosti

P94e97t45r 47D79r11a73p66a73l

5. 11. 2018 10:01

když už se chcete srovnávat s "vyspělou" cizinou, tak prosím pořádně. až budu mít 5 dni SD a 6 týdnů dovolené, tak si na rýmičku tu neschopenku brát nebudu. Že je v Německu 6 týdnů plný plat, o tom raději nemluvme.

2 0
možnosti
Foto

Karenční doba je zlo. Nemocní díky ní choroby přecházejí, následkem čehož dochází ke komplikacím a následná péče je pak zdlouhavější a nákladnější, než kdyby rovnou zalehli a léčili se. Kromě toho samozřejmě infekci roznášejí, čímž se zvyšuje pošet nakažených v místní populaci.

3 0
možnosti
Foto

Jako astmatička potvrzuji, že každý, kdo tu rýmičku a kašlík nevyleží a chodí s tím mezi lidi, protože on to přece překoná a nemusí s každou prkotinou zůstávat doma, se může stát a nezřídka stává hrobníkem těch, kdo tak pevné zdraví nemají. Takovýto bacilonosič si v práci a cestou do práce zaprská, statečně vypije pár čajů s citronem a jede dál, zatímco průduškář, kterého nakazil, skončí doma 3 týdny na antibiotikách, nebo v nemocnici na kapačkách. Co je pro jednoho zdánlivě jen rýmička, může jiného doslova ohrozit na životě. Proto je krátkozraké paušalizovat jen proto, že já jsem relativně zdráv a z "prkotin" se fofrem vylížu, takže nechápu, že ostatní to nemají taky tak.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS